Als Implementatie- of Project Manager ben ik goed van vertrouwen, maar ik geloof het niet als een leverancier zegt alles te kunnen. Ik benoem hieronder naar eigen inzicht (en na bevestiging van opdrachtgever) graag enkele van mijn competenties en ben altijd bereid op verzoek een competentietest te doen. Let’s get real, or let not play!

Initiatief nemen

In grote groepen met ik niet uitgesproken haantje de voorste maar ik ben wel vaak degene die het initiatief neemt iets te organiseren of te regelen. Ik ben in staat om uit mijzelf te handelen en weet (vooral zakelijk) kansen gebruiken. Ruim 10 jaar van mijn leven ben ik ondernemer actief geweest, wat niet alleen een geweldige tijd en reis was, maar ook aantoont dat ik dingen aanpak ook het een risico met zich meebrengt.

Analyseren

Ik ben geen Einstein, maar HBO/WO denk- en werkniveau heb ik wel. Wat ik overigens een rot kwalificatie vind, want het gaat mij er om wat je met kennis of kunde doet in een bepaalde situaties. Als programmeur heb ik jaren lang in 10.000+ regels code geleefd waardoor ik durf te zeggen dat ik goed verbanden kan leggen en analytisch/logisch kan werken. Opdrachtgevers bij de SVB waardeerden mij om mijn analytische vaardigheden en het vermogen om snel complexe informatie te begrijpen en/of verbanden leggen. De conclusies die ik trek in presentaties of memo’s worden over het algemeen breed gedragen en geaccepteerd.

Flexibel reageren

Ik ben over het algemeen de man van een plan maar als de situatie dat vraagt dan ben ik prima in staat iets anders doen dan ik gewend bent of van plan was. Als je als (internet) ondernemer omringd bent met web developer en uitspraken als “in principe zou het moeten werken” leer je te reageren op kansen en tegenslagen. Ik wil mijzelf niet diskwalificeren als project manager, maar de realiteit is dat het vaak anders loopt. En dan ben ik diegene die snel schakelt, snel actie onderneemt en snel regelt dat een aangepast plan gecommuniceerd en gevolgd wordt. Zoals het tegeltje op de schouw van mijn oma: “Tob niet, het komt toch anders.” en ik zorg dat het goed komt.

Photo by Oscar Keys on Unsplash