Programmeren

Als tiener begon ik te programmeren in PHP. Avonden lang zat ik na school achter de PC van mijn vader te stoeien met codes. Als autodidact was het veel vallen en opstaan; ik kan volhardend zijn =); Mijn moeder aquarelleerde destijds veel en in mijn beleving deden we hetzelfde: Je bedenkt iets, je ziet het voor je, en na een flinke inspanning heb je iets tastbaars dat je voldoening geeft. Sindsdien heb ik ongelooflijk veel geprogrammeerd in verschillende (database- en objectgeoriënteerde) talen rondom webdevelopment en webapplicaties. Mijn vrienden noemen mij soms een nerd of verslaafd, maar programmeren iets dat ik nog steeds graag doe als hobby, of steeds vaker om mensen zoals Carla op weg te helpen.

Visualiseren

Voor, tijdens en na mijn studie heb ik veel gereisd en kwam altijd met veel verhalen en foto’s thuis. Fotografie, of voor mij “een beeld / moment op een bijzondere manier vastleggen”, is voor mij altijd een aangename uitdaging. Tijdens excursies ben ik degene in de groep die graag een slootje overspringt om iets juist wel of niet in beeld te krijgen =); Ik ging dan ook al vroeg aan de slag met tools als Corel Draw en Adobe Photoshop om te spelen met vormen, kleuren, filters en effecten. Gelukkig hebben we nu Instagram =); Het beeldbewerken vertaalt zich zakelijk in een sterke voorkeur om ideeën te visualiseren. Ik teken graag procesplaten in PowerPoint of LucidChart; dit helpt mij altijd om concept scherp te krijgen en anderen om erover in gesprek te gaan.

Data(bases)

Met de websites en mijn SEO-skills kwamen databases vol met data. Wie clickt waar, waarop werd gezocht, welke termen, etc. Ik hou er van. Hoe meer data, hoe beter. Eindeloos tabellen aan elkaar knopen om zo nieuwe inzichten of data te creëren. Data rauw in mysql of in Excel bewerken; ik heb in de begin jaren van Refresh-it 100en uren mee verloren, maar ook 1000en Adsense-dollars verdiend. Nog steeds zul je mij snel naar zijn uitwijken naar een lijstje, draaitabel of grafiek.