Naast mijn werkwijze en competenties heb ik nog aantal hele leuke, bonus eigenschappen in de aanbieding =);

Energie

Ik ben absoluut niet de joker van het stel en ben geen ADHD’er, maar sta wel vaak “aan”. Ik ben positief ingesteld en ik heb eigenlijk elke dag wel goede zin. Ik breng daardoor energie in een gesprek of het proces. Ik ben van de actie, zorg dat de vaart erin komt én blijft. Ik betrek mensen pro-actief en houd iedereen betrokken.

Creativiteit

Tot een paar jaar kon ik het niet zo goed benoemen, maar ik ben creatief. Creatief in denken en doen. Ik bedenk oplossingen die andere niet snel bedenken. Ik kan dingen aanpakken en het anders dan anderen vorm- en inhoud geven. Ik vind het leuk om met dingen / data / feiten te spelen en te kijken wat ik er nog meer kan doen. Collega’s zoeken mij daarom ook op met de vraag of ik wil meedenken, met het helpen zoeken naar een oplossing.

Inhoud

Ik ben een generalist met veel specialismen. Ik ben leergierig en heb een hands-on houding. Ik wil niet overmatig intelligent overkomen, maar ervaring leert dat als ik ga samenwerken met experts in domein X, ik vrij snel als volwaardig gesprekspartner gezien word. Dat creëert meestal een bepaalde openheid en toegankelijkheid waarmee problemen en oplossingen in een versnelling komen. Als ik in een rol als projectleider moet rapporteren aan het MT oid, dan helpt de inhoud mij ook om zaken goed en overtuigend te communiceren. Ik haal / werk met vertrouwen en mensen vertrouwen mij.

Reflectie

Privé heb ik de les geleerd dat het gevaarlijk is om in allerlei redenaties een soort van ketenafhankelijkheid in te bouwen. Als dit, dan dat. Naast dat ik daarom in mijn aanpak altijd zaken probeer te ontkoppelen is het voor mij na 5-7 jaar oefenen ook een bepaalde reflex geworden om enige reflectie in bouwen. Ik spreek mensen regelmatig aan op een gevoel en/of check of we nog steeds de goede dingen goed doen. Als ik in een meeting een gevoel oppik, dan check ik dat 1-op-1 en maak het expliciet. Spoken words are thoughts expressed en ook dat is voor mij wat het werk leuk en boeiend te houden.

Photo by Adi Goldstein on Unsplash